NORTHERN BREWER

Původ: Northern Brewer byl vyšlechtěn v Anglii v roce 1934 a později pěstován v Německu, Belgii, Španělsku a spojených státech.

Agronomická charakteristika: 1800-2300 kg/ha, dobře se sklízí, středně velké hlávky

Alfa kyseliny: 7,0-10,0%

Beta kyseliny: 3,5-5,5%

Cohumulone: 27-33% alfa kyselin

Celkové silice: 1.5-2.1 ml/ 100 gr.

Aroma: středně kořeněné

Myrcene: 30-35% celkových silic

Caryophyllene: 10-20% celkových silic

Humulene: 35-40% celkových silic

Farnesene: 0% celkových silic

Pivovarská charakteristika: hořko-aromatický chmel s dobrým obsahem alfa kyselin a zároveň dobrým aroma

Doporučené použití a chmelení: chmelové granule, první a druhé chmelení

Pivní styly: anglické ale, pale ale, porter, ležáky

 

 

O NÁSsepar.png, 143B CHMELOVÉ ODRŮDYsepar.png, 143B CHMELOVÉ PRODUKTYsepar.png, 143B SLADsepar.png, 143B SLADOVÉ VÝTAŽKYsepar.png, 143B PIVOVARSKÉ KVASNICE

coffee.png, 2,6kB