EL DORADO

Původ: El Dorado je chmelová odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin a příznivým aroma do nádechu meruněk a tropického ovoce uvedená na trh v roce 2010.

Agronomická charakteristika: 2600-2800 kg/ha

Alfa kyseliny: 14,0,-16,0 %

Beta kyseliny: 7,0-8,0 %

Co-humulone: 28-32 % alfa kyselin

Celkové silice: 2.5-2.5 ml/ 100 gr.

Aroma: meruňka, vodní meloun, tropické ovoce

Myrcene: 50-60 % celkových silic

Caryophyllene: 6-8 % celkových silic

Humulone: 10-15 % celkových silic

Farnesene: <1 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin a příjemným aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: granule typ 90, třetí chmelení, suché chmelení

Pivní styly: převážně americké typy „ale"

 

O NÁSsepar.png, 143B CHMELOVÉ ODRŮDYsepar.png, 143B CHMELOVÉ PRODUKTYsepar.png, 143B SLADsepar.png, 143B SLADOVÉ VÝTAŽKYsepar.png, 143B PIVOVARSKÉ KVASNICE

coffee.png, 2,6kB