AGNUS

Původ: Agnus je česká hořká odrůda chmele vyšlechtěná z hybridního potomstva odrůdy Žatecký červeňák, Sládek, N.Brewer, Bor a Fuggle, povolená v roce 2001

Agronomická charakteristika:1800-2500 kg/ha, sklízí se dobře, větší hlávky

Alfa kyseliny: 9,0 -14,0 %

Beta kyseliny: 5,0-9,0 %

Cohumulone: 28-38 % alfa kyselin

Celkové silice: 2,0-3,0 ml/ 100 gr.

Aroma: chmelové, kořeněné

Myrcene: 40-50 % celkových silic

Caryophyllene: 9-13 % celkových silic

Humulene: 15-20 % celkových silic

Farnesene: <0,5 % celkových silic

Pivovarská charakteristika: dobrý hořký chmel vhodný na první chmelení

Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, první chmelení

Pivní styly: ležáky, ale, stout

 

O NÁSsepar.png, 143B CHMELOVÉ ODRŮDYsepar.png, 143B CHMELOVÉ PRODUKTYsepar.png, 143B SLADsepar.png, 143B SLADOVÉ VÝTAŽKYsepar.png, 143B PIVOVARSKÉ KVASNICE

coffee.png, 2,6kB