Pivovarské kvasnice

Dodáváme sušené pivovarské kvasnice od kanadské firmy Lallemand.

Kvasnice jsou baleny ve vakuových baleních po 500 gramech, obsahují méně jak 7% vody a obsah 1 gramu kvasnic odpovídá min. 5 mld. živých kvasničných buněk.

Doporučené skladování je při 4-8 °C. Po otevření spotřebujte co nejdříve. 

Pivovarské kvasnice je možno použít jak k propagaci tak přímému zakvašení nebo též k dozrávání v lahvích.
Návod k použití je na každém balení kvasnic, více informací na www.lallemandbrewing.com
nebo na info@brelex.cz

Typy nabízených pivovarských kvasnic

NOTTINGHAM ALE

NOTTINGHAM
Původ: Saccharomyces cerevisiae z Velké Británie
Balení: 500 gramů
Charakteristika: pokud hledáte univerzální kvasinku, Nottingham je jasnou volbou. Hluboko prokváší a sedimentuje, umožňuje tak vyrábět široké spektrum ležáků i svrchně kvašených piv jediným typem kvasnic. Nottingham velmi dobře sedimentuje a produkuje neutrální aroma, dávající vyniknout přirozené chuti a vůni sladu a chmele.
Typ piv: všechny piva typu ale, stout, ležák, bock

 

 

WINDSOR

WINDSOR
Původ: Saccharomyces cerevisiae z Velké Británie
Balení: 500 gramů
Charakteristika: Windsor je kvasinka určená především pro výrobu autentických anglických piv typu Ale. Tento kmen dává pivu jemně esterové aroma se svěžím kvasnicovým nádechem a zanechává vyšší zbytkový extrakt. Výborně se hodí pro typická anglická piva se středním obsahem alkoholu a výrazným aroma od Pale Ale až po Porter.
Typ piv: ale

 

 

MUNICH

MUNICH
Původ: Saccharomyces cerevisiae ze SRN
Balení: 500 gramů
Charakteristika: tento kmen pochází z bavorského Mnichova, místa, kde se vyrábí nejznámější pšeničné speciály. Propagace a sušení těchto unikátních kvasinek jsou přizpůsobeny tak, aby kvasily pšeničná piva té nejvyšší kvality.
Typ piv: pšeničného piva

 

 

DIAMOND

DIAMOND
Původ: Saccharomyces cerevisiae ze SRN
Balení: 500 gramů
Charakteristika: tradiční spodní kvasinka původem z Německa, vhodná zejména pro výrobu typických ležáků. Diamond zanechává neutrální aroma, hluboko prokváší a velmi dobře sedimentuje. Její výrobní proces je nastaven s respektem ke specifickým fyziologickým vlastnostem spodních kvasinek.
Typ piv: všechny typy ležáckých piv

 

 

DIAMOND

BRY 97
Původ: Saccharomyces cerevisiae z USA
Balení: 500 gramů
Charakteristika: tato kvasinka pochází ze západního pobřeží spojených států a je dnes masově rozšířená v amerických pivovarech všech velikostí. Pokud hledáte kvasinku, která zanechá spíše neutrální aroma a nechá tak vyniknout charakteru speciálních aromatických chmelů, zvolte určitě BRY-97.
Typ piv: piva typu American ale

 

 

DIAMOND

BELLE SAISON
Původ: Saccharomyces cerevisiae z Belgie
Balení: 500 gramů
Charakteristika: konečně něco skutečně unikátního. Piva typu Saison, původem z valonské části Belgie, jsou sice méně známá, ale jejich obliba, zejména mezi pivními gurmány, roste nevídanou rychlostí. Tato poměrně silná, ale osvěžující letní piva s decentní kyselostí a vysokým obsahem oxidu uhličitého vyžadují speciální kvasničný kmen Belle Saison.
Typ piv: piva typu Saison

 

 

DIAMOND

CBC-1
Původ: Saccharomyces cerevisiae z Belgie
Balení: 500 gramů
Charakteristika: CBC znamená dokvašování v sudech či láhvích a CBC-1 je první, speciálně pro tento účel vybraná kvasinka. Díky své vysoké etanol-toleranci umožní re-fermentovat piva až do 14 % alkoholu. Tato kvasinka neprodukuje aromatické látky a zachová tak původní charakter piva. CBC-1 můžete použít i pro hlavní kvašení a vyrobit tak neobvyklá ovocná piva či pivní sekty.
Typ piv: speciální ovocná piva, pivní sekty

 

 

O NÁSsepar.png, 143B CHMELOVÉ ODRŮDYsepar.png, 143B CHMELOVÉ PRODUKTYsepar.png, 143B SLADsepar.png, 143B SLADOVÉ VÝTAŽKYsepar.png, 143B PIVOVARSKÉ KVASNICE

coffee.png, 2,6kB