SLAD

Slad je základní surovinou pro výrobu piva.

Český slad je vyráběn z pivovarsky a agronomicky vysoce kvalitních jarních odrůd sladovnického ječmene a má vynikající renomé po celém světě.
Český typ piva se bez kvalitního českého sladu a českého chmele neobejde.

Dodáváme tyto typy sladů v baleních po 50 kg / 25 kg / v polypropylenových obalech s polyethylenovou vložkou:

  • Plzeňský slad
  • Mnichovský = Bavorský slad
  • Karamelový světlý slad
  • Karamelový tmavý slad
  • Barevný slad
  • Pšeničný slad

 

plzensky slad

Plzeňský slad
  - světlý slad, který dává pivu typické sladové aroma a nazlátlou barvu
  - barva: 3-4 EBC, extrakt v sušině: 80-83%, bílkoviny: 9-11,5%

mnichovsky slad

Mnichovský = Bavorský slad
  - světlý typ sladu, který se používá při výrobě polotmavých, tmavých a speciálních piv
  - barva: 8-18 EBC, extrakt v sušině: 79-82%, bílkoviny:10-11,5%

karamelovy slad

Karamelový slad
  - slad, který dává pivu typickou karamelovou chuť, používá se převážně při výrobě tmavých piv, dodává se jako světlý a tmavý
  - barva: 90-170 EBC, extrakt v sušině: 75-79%, bílkoviny: 10-11,5%

barevny slad

Barevný slad
  - slad, který dává pivu speciální pražené aroma a tmavou barvu, používá se při výrobě tmavých piv
  - barva: 800-1500 EBC, extrakt v sušině: min.72%, bílkoviny: 10-11,5%

psenicny slad

Pšeničný slad
  - slad, který se používá při výrobě pšeničných piv a přidává se do svrchně kvašených piv
  - barva: 79-82 EBC, extrakt v sušině: 79-82%

Více informací o aktuálních kvalitativních parametrech a dodacích podmínkách sladu na info@brelex.cz

 

O NÁSsepar.png, 143B CHMELOVÉ ODRŮDYsepar.png, 143B CHMELOVÉ PRODUKTYsepar.png, 143B SLADsepar.png, 143B SLADOVÉ VÝTAŽKYsepar.png, 143B PIVOVARSKÉ KVASNICE

coffee.png, 2,6kB